Welkom bij de grootste spellenwinkel
van Arnhem en omgeving

Ga direct naar de webshop
Tom Voskuilen

Lorcana, wat was en gaat komen.

20 oktober 2023 12:44

Een kort persoonlijk overzicht en vooruitblik. Met mijn ervaring en verwachting voor de Lorcana TCG.

Met set een ongeveer uitverkocht en set twee aan de horizon is het tijd voor een overzicht. Met mijn persoonlijke ideeën over de kaarten. En natuurlijk een verwachting voor de toekomst.


Om te beginnen, ik ben geen gigantische disney fan, maar ik moet toegeven: Ze weten hoe je een feestje viert. Naast Lorcana hebben ze tal van andere spellen, speelgoed en andere producten waarmee ze hun 100 jarige bestaan vieren. Ik word door Lorcana wel meer in het Disneyrijk meegenomen. De kaarten geven een andere kijk op de karakters, zowel de nieuwe als oudere. Ik heb al menig kaart gehad waarvan ik dacht: Uit welke film is dit? Dan heb je weer een reden om een film te kijken. En is het toch wel weer leuk.


Ik weet nog dat we op de eerste speelavond aan het spelen waren, gewoon om te kijken wat het was. We hoopte eigenlijk na deze avond te kunnen zeggen dat we het niets vonden. Het tegendeel bleek. We keken elkaar aan en moesten toch toegeven dat het eigenlijk een verdraait leuk spelletje is. Waarna we bij de kassa gelijk even een paar boxen gingen halen. Sindsdien is een ieder op zijn eigen manier het spel gaan verkennen. Sommige hebben de metadecks gebouw, andere thema decks of gewoon interessante kaarten in een deck gedaan om te zien wat het doet.

Zelf ben ik een groot fan van grijs, en met name Tinker Bell, Giant Fairy. Wat een redelijk bom is maar wel goed speelbaar.

Mijn huidige decks zijn vrijwel allemaal om haar heen gebouwd. Het mooi van deze kaart, buiten de art, is dat ze een enter play effect heeft maar ook een goede ability die herhaaldelijk getriggerd kan worden. daarnaast kan ze in de ink, waardoor het nooit een dode kaart is en ze kan ook gewoon voor twee op quest.


Natuurlijk ben ik me bewust dat er een hoop andere goede kaarten zijn. Zoals Rapunzel, Belle, Malificent en vele andere. Maar dit is mijn absolute persoonlijk favoriet.


Tijd voor de nieuwe kaarten. Mijn favoriet is weer grijs en heeft veel overeenkomsten met Tinker Bell. Namelijk Cinderella.

Ze heeft ook shift, gaat redelijk op quest, en kan flinke klappen uitdelen. Daarnaast verwacht ik dat het nieuwe keyword Resist erg goed gaat zijn. en de Singing Sword ability is gewoon een handige toevoeging om ook de ready karakters van je tegenstander aan te kunnen vallen. Maar goed, waar shift je haar overheen. Wel, Deze Cinderella natuurlijk:
Deze zit in dezelfde set en is dus ook met een draft of sealed beschikbaar, erg handig. Maar ook zonder een basis te zijn om overheen te shiften lijkt dit mij een redelijk common.


Wat verder? Wat zijn mijn andere verwachtingen? Leuk dat je het vraagt. Wat verwacht ik van elke kleur. 


Laten we beginnen bij geel. Er zijn een aantal kaarten gespoilerd die de kost van karakters verminderd. Ik verwacht dat dit in komende sets doorzet. daarnaast vind ik de Grand Duke die prinsen, prinsessen, koningen en koninginnen boost erg fijn.


Paars dan. Paars reageer ongeveer allemaal op elkaar en ik heb nauwelijks tijd gehad om alle mogelijke combo's te vinden. Merlijn en Madam Mikmak hebben beide meerdere kaarten die allemaal goed samen gaan.


Volgende is groen. Discard. Dat was het. Valt weinig anders over te zeggen. Zorg dat tegenspellers niets kunnen spelen omdat hun hand leeg is. Wat Magic the Gathering heeft met blauw gaan Lorcana met groen krijgen. "Bah, speel je groen?"


Rood, dat is een lastige. Er zijn namelijk nog maar vier kaarten van bekend en geen van alle echt sprekend.


Blauw word een support je andere karakters kleur. Aurora had al de Ward, en nu komt er een Cogsworth die resist uitdeelt.


Grijs wordt de stomp kleur. En het resist keyword bevind zich nog vooral in Grijs. Samen met bodyguard kan dit een mooie combinatie opleveren. 


Dat was hem voor nu, tijd om te gaan spelen.

Deel dit blogs artikel, kies je platform!

Over de ambassadeur

Tom Voskuilen | community

Hoi, ik ben Tom. D&D'er en Lorcana speler.

2022 is voorbij gevlogen

Geschreven door Richard Janssen

Weer een jaar bijna voorbij, de laatste maand staat voor de deur.

Lees meer

Blood on the Clocktower

Geschreven door James Bamfield

De volgende tekst is in het Engels omdat het hier gaat over een spel waarbij de voertaal Engels is. 

Lees meer

LOTR Treebeard Toernooi

Geschreven door Richard Janssen

Het was een mega spannend Treebeard toernooi afgelopen zaterdag.

Lees meer