Welkom bij de grootste spellenwinkel
van Arnhem en omgeving

Ga direct naar de webshop
Tom Voskuilen

Lorcana, Illumineer's Quest Testplay

14 mei 2024 14:08

Wij hebben alvast de nieuwe Illumineers Quest, Deep Trouble getest. Lees alles over onze bevindingen. 

Afgelopen vrijdag kwam de nieuwe set van Lorcana bij ons binnen. De set Ursula's Return bevat een nieuwe product, in plaats van de gift box bevat het de Illumineer's Quest, Deep Trouble. Dit product is in feiten een spel op zichzelf. Het bevat drie decks, twee voor spelers en een voor Ursula. Het doel is om Ursula te verslaan voordat ze haar 40 lore heeft verzamelt. Jij, en eventueel de andere spelers moeten ieder 20 lore hebben om te winnen. Het is dus een race, net als het normale spel. Ursula heeft overigens wat trucs om snel een uitdaging te vormen.


Wat ons meteen opviel is de grote hoeveel uit dingen die je er bij krijgt. naast de drie decks is er een playmat voor Ursula, wat damage tokens, 2 oversized battlegrounds, een Ursula avatar kaart, een booster pack voor de winnaars en natuurlijk de regels. 

Het spel heeft 4 moeilijkheid graden. Voor het eerste potje is makkelijk een goede aanrader, gewoon om er in te komen. Wij zijn daarna gelijk naar het moeilijkste niveau gegaan, want waarom ook niet? We hebben het gered, maar wel net aan. Dit was trouwens met z'n tweeën, ondertussen waren er twee andere bij gekomen en konden we met vier proberen. Er zitten helaas maar 2 decks bij, dus we moesten iets anders proberen. Eigen decks was lastig omdat we alleen storybook decks hadden. Maar daar hadden we er wel genoeg van dus hebben we de standaard decks even aan de kant gelegd en het vier storybook decks gespeelt. Dat is pittig, erg pittig. We hebben vrijwel elk potjes verloren. Ursula gaat ontzettend hard met vier spelers en we hadden niet genoeg vuurkracht om haar af te remmen. 


Dit kwam door de manier waarop Ursula's deck werkt. Ze is altijd de eerste speler en speelt heel haar hand. Ursula hoeft ook geen inkt te betalen, ze hoeft alleen genoeg inkt te hebben. Zo niet, dan gaat de kaart de inktpoel in. Met vier spelers begint ze met vier kaarten en speelt dus gelijk vier dingen en/of heeft vier inkt. Wij waren nog lekker op extreem aan het spelen en dan pakt ze nog wat extra kaarten gedurende het spel. Ook heeft ze dan de irritante regel dat verslagen karakters naar haar hand gaan, welke ze volgende beurt dus opnieuw speelt.

Toch blijft het leuk om op deze manier te spelen, we verloren namelijk op het randje. Ongelukkige treffers werden ons fataal. discard of boardwipes in de eerste paar beurten zetten de spelers op een grote achterstand. Deze kaarten treffen is een kwestie van pech. Er zitten namelijk ook een aantal "aangenamere" kaarten tussen. 


We hebben het ook nog getest met een aantal willekeurige storybook decks voor Ursula, en ook dan is het een uitdaging. Al met al, is het een goed format. Geschikt voor 1 tot 4 spelers. De uitdaging wordt groter naarmate er meer spelers zijn. Het is uitdagend maar niet onmogelijk wat er voor zorgt dat je toch nog een potje wilt proberen. We hebben ruim 3,5 uur gespeelt en ik heb me niet verveelt. Het kost een €59,99 maar dan heb je wel een goed spel met genoeg content in verhouding tot andere Lorcana producten. Ook voor de niet speler van Lorcana is het leuk omdat het standalone is, je hebt geen boosters nodig om te kunnen spelen. Wil je eventueel toch met vier kunnen spelen zonder zelf een deck te maken, overweeg dan dan de starter decks er bij te doen.

Het enige echte nadeel van het spel, is dat het geen goede stevige doos heeft. Het zit in een verpakking die niet goed hersluitbaar is. Je zult er dus zelf nog een goede doos om moeten doen als je het als spel wilt bewaren.

Deel dit blogs artikel, kies je platform!

Over de ambassadeur

Tom Voskuilen | community

Hoi, ik ben Tom. D&D'er en Lorcana speler.

Star Wars Legion bij Spelkwartier

Geschreven door Jur de Leeuw

Sinds juni vorig jaar zijn wij actief betrokken bij Star Wars Legion. In deze blog werpen we een blik op het jaar 2023 en kijken we vooruit naar wat het komende jaar voor ons in petto heeft bij Spelkwartier.

Lees meer

Uw feest in het Spelkwartier

Geschreven door Richard Janssen

Of je nu voor je kinderen, personeel en je vrienden een feest wilt geven bij ons kan het.

Lees meer

Gravitrax Knikkerbaan

Geschreven door Richard Janssen

Hoort het nu wel of niet bij ons :-)

Lees meer