Welkom bij de grootste spellenwinkel
van Arnhem en omgeving

Ga direct naar de webshop
Jur de Leeuw

Star Wars Unlimited: Wat vind ik er van?

29 februari 2024 22:12

Na Star Wars Unlimited voor het eerst gespeeld te hebben geef ik in deze blog mijn eerste mening over het spel.

Ik heb het spel vandaag twee keer kunnen spelen en begrijp nu dan ook de basis van het spel. Ik ga deze blog opdelen in een aantal categorieën. Allereerst:


Speelbaarheid:

 Hoe speelbaar is het spel voor nieuwe spelers en is het ook leuk om te spelen.  Het spel is nog vrij simpel. De verschillende keywords op de kaarten zijn vrij simpel en makkelijk te begrijpen en het spel speelt vrij makkelijk. Na één potje spelen heb je het spel al snel door en het tweede potje daarna gaat dan ook een stuk sneller. Er zit wel veel synergie in het spel en tussen kaarten, wat het natuurlijk leuk maakt om daaromheen goeie decks te bouwen. Ik zou zeggen dat de speelbaarheid van het spel goed is en dat de eerste set een goeie instapper is voor hopelijk wat meer complexere kaarten in de toekomst.

.

Mechanisme:

Hoe werkt Star Wars Unlimited. Star Wars Unlimited speelt anders dan andere TCG zoals Lorcana of Magic the Gathering, in plaats van dat ik op mijn beurt alles ready een kaart pak en vervolgens lekker mag doen wat ik wil doen mag ik in SWU slechts één actie uitvoeren op mijn beurt.  Nadat ik mijn actie uitvoer, bijvoorbeeld een kaart spelen, is de volgende speler aan de beurt. Enzovoort totdat beide spelers passen, dan pas trek je nieuwe kaarten en ready je je kaarten. Dit zorgt ervoor dat je veel makkelijker kunt reageren op wat je tegenstander doet. Ook trek je elke beurt twee kaarten in plaats van de typische 1 kaart. Dit zorgt ervoor dat je veel meer card draw hebt in dit spel, je zit dan ook vrijwel nooit zonder kaarten. Natuurlijk is het doel van het spel wel vrijwel hetzelfde als in de meeste TCG's, namelijk vernietig je tegenstander. Iedereen heeft een basis met over het algemeen 30 HitPoints. Wanneer je basis even veel schade heeft als hij HP heeft verlies je het spel. Over het algemeen vind ik het spel goed spelen, je bent snel aan de beurt doordat je om en om acties uitvoert en hoeft dus niet telkens 5 minuten te wachten tot je tegenstander klaar is met zijn play.


Thema:


Hoe thematisch is het spel, voelen de karakters in het spel zoals de karakters die wij kennen. Ondanks dat het spel in deze stadia nog vrij simpel is, is het naar mijn gevoel wel thematisch. Darth Vader doet wat die hoort te doen en slaat vrijwel alles weg waar hij naar kijkt. Ook zitten er twee arena's in het spel waar je in vecht, 'Ground' and 'Space', wat ook wel thematisch is voor Star Wars. Over het algemeen voelt het wel als Star Wars, maar ik hoop wel dat ze in de toekomst iets meer de diepte in gaan door wat complexere units en commanders toe te voegen.

.

De Art: 


Deze categorie spreekt vrijwel voor zichzelf, wat vind IK van de art. Hier moet ik toch eerlijk gaan zijn. Toen ik voor het eerst de kaarten van Unlimited zag toen ze bekend werden gemaakt was ik een beetje teleurgesteld. De kaarten zagen er niet heel mooi uit. Nu ik ze in het echt gezien hebt is dit gevoel wat minder geworden. Er zitten zeker wel wat kaarten tussen die er leuk uit zien, vooral als die kaarten dan fullart of Hyperspace zijn. Zelf ben ik erg fan van de kaarten uit de Clone Wars era, hoe weinig dit er helaas nog zijn. 'Traitor' en 'General Krell' zijn mijn favoriet, omdat dit kaarten zijn met karakters uit de cartoon vind ik de stijl die ze hebben gekozen voor de art hier veel beter bij passen. Ik hoop op meer kaarten uit de Clone Wars in volgende sets.


Conclusie:


Star Wars Unlimited is een leuk spel, ik zal je zeker aanraden om het een keertje te proberen. In de winkel hebben we een aantal demo deckjes gebouwd die je kunt gebruiken als je het spel wilt uitproberen. Deel dit blogs artikel, kies je platform!

Over de ambassadeur

Jur de Leeuw | community

Hi ik ben Jur! De Star Wars producten bij Spelkwartier zijn mijn schuld :D

Spelletjes Tijd (casual Play)

Geschreven door Richard Janssen

meer is beter, Spelletjes Tijd (casual Play) wat houd het in?

Lees meer

Whatsapp

Geschreven door Richard Janssen

Wij gebruiken in WhatsApp de community functie. hier kun je met elkaar communiceren en op de hoogte blijven van alle nieuws in onze winkel!  

Lees meer

Dungeons & Dragons, je eerste karakter

Geschreven door Tom Voskuilen

Mijn visie over het maken van een karakter.

Lees meer