Welkom bij de grootste spellenwinkel
van Arnhem en omgeving

Ga direct naar de webshop
Jur de Leeuw

Star Wars Unlimited: Wat is het en hoe speelt het

11 december 2023 17:48

Star Wars Unlimited is de nieuwe Trading Card Game van Star Wars en wordt in Maart 2024 uitgebracht. 

In Star Wars Unlimited kiezen spelers een van de iconische Star Wars karakters uit als hun leider en spelen met een deck van 50 kaarten. Tijdens het spel vecht je op twee gevechtsfronten, de ruimte voor schepen en op de grond voor karakters. Spelers winnen het spel als ze de basis van de tegenstander vernietigen door hier genoeg schade aan te richten.


Wil je zelf Star Wars Unlimted uitproberen, kom dan 10 Februari tussen 11:00-17:00 langs bij Spelkwartier Arnhem.  


Ontworpen voor Orginised Play:

Star Wars Unlimited is erg gericht op orginised play en is daar ook helemaal op gebouwd. Boosters bestaan uit 16 kaarten: 9 common, 3 uncommon, 1 rare of legendary kaart, 1 base, 1 leider en 1 foil kaart. De foil kaart kan elke kaart uit de set zijn, dus als je geluk hebt haal je misschien nog een tweede legendary kaart uit je booster. De boosters hebben altijd een leider en een base zodat je altijd kan draften met de boosters, wat orginized play erg makkelijk maakt. 


Hoe speelt het:

Ik zal een korte toelichting geven van hoe het spel werkt. Hierbij ga ik niet te ver de diepte in, om het enig sinds overzichtelijk te houden. 


Doel: 

Je wint het spel wanneer je de basis van de tegenstander vernietigd. Dit doe je door de basis van de tegenstander aan te vallen. De meeste basissen hebben 25 of 30 hit point. Wanneer je evenveel of meer schade doet aan de basis dan zijn hit points win je het spel.  


Start van het spel:

Beide spelers beginnen het spel met hun basis en leider (Horizontaal) in het midden van de tafel. Vervolgens bepalen de spelers willekeurig wie het spel begint met initiatief en geef die speler de Initiative Counter. Als dat is gedaan schudden beide spelers hun deck en trekken zij 6 kaarten. Spelers hebben dan de keuze of ze deze hand willen houden of dat ze hun hele hand terug schudden in hun deck en opnieuw 6 kaarten trekken. Je kan dit slechts één keer doen dus de hand die je dan trekt is je definitieve hand.

 

Elke speler kiest vervolgens twee kaarten uit zijn hand die hij facedown voor zich neer legt als ´Recourses`. Deze worden gebruikt om de kosten van het spelen van een kaart te betalen. Deze kaarten kunnen niet meer gebruikt worden voor hun effecten.

.

Vanaf dit punt begint het spel.


Actie Fase:

Grotendeels van het spel speelt zich af in de actie fase. Zoals de naam van deze fase al zegt mag je in deze fase acties spelen. Spelers voeren om de beurt één actie uit. Zo kun je een kaart spelen, aanvallen, een action ability gebruiken, het initiatief nemen of passen. De speler met het initiatief begint, dan speelt zijn tegenstander een actie, en zo voort tot dat beide spelers passen.


Kaart spelen: ‘Exhaust’ een aantal resource kaarten gelijk aan de waarde van de kaart die je wilt spelen en speel vervolgens de kaart.


Aanvallen: ‘Exhaust’ een niet in deze ronde gespeelde unit kaart en val hiermee een unit kaart in het zelfde veld of een basis van een tegenstander aan. Wanneer je aanvalt doe je schade gelijk aan de waarde van de power van de aanvallende unit op de verdediger en krijgt de aanvaller schade gelijk aan de power van de verdedigende unit.

Admiral Ozzel
Action Ability: Sommige kaarten hebben een speciale ability op hun kaart staan, zoals bijvoorbeeld je leider. Deze kun je gebruiken door de kaart te exhausten.


Initiatief nemen en passen: Wanneer een speler er voor kiest om met zijn actie het initiatief te nemen verzekerd hij dat hij de volgende ronde als eerst een actie uit mag voeren. Voor de rest telt deze actie als een pas. Wanneer je past doe je voor de rest niks in jouw beurt. Wanneer alle spelers passen eindigt de actie fase en begint de regroup fase, dit kan dus ook wanneer één speler het initiatief neemt en de andere spelers passen.


Elke speler pakt twee kaarten bij en mag 1 kaart uit zijn hand aan zijn ‘Recourses’ toevoegen. Vervolgens worden alle gebruikte kaarten weer verticaal gedraaid en begint er een nieuwe actie fase.


Dit gaat zo door totdat één van de spelers wint. 

.

Spark of Rebellion:

Spark of Rebellion is de eerste set van Star Wars Unlimited en gaat bestaan uit meer dan 200 unieke kaarten. Het lijkt er op dat deze set zich voornamelijk gaat richten op de Original Trilogy, met hier en daar een kaart uit een andere era. Een aantal van de kaarten zijn al bekend, maar nog lang niet alles is vrijgegeven. Deze set is te pre-orderen bij ons en zal in Maart 2024 uitkomen. Ook worden er binnenkort een aantal demo's gegeven van het spel. Wil je hier aan meedoen hou dan onze socials en agenda in de gaten.

Deel dit blogs artikel, kies je platform!

Over de ambassadeur

Jur de Leeuw | community

Hi ik ben Jur! De Star Wars producten bij Spelkwartier zijn mijn schuld :D

Star Wars Legion Toernooi oktober

Geschreven door Jur de Leeuw

Star Wars Legion is een miniature wargame die zich afspeelt in het Star Wars universum. Sinds een aantal maanden is deze fascinerende game ook naar Spelkwartier Arnhem gekomen.  

Lees meer

De eerste stapjes naar #oosterspel

Geschreven door Richard Janssen

Al een tijd lopen wij met een idee om een beurs te organiseren in het Oosten.

Lees meer

Spelletjes Tijd (casual Play)

Geschreven door Richard Janssen

meer is beter, Spelletjes Tijd (casual Play) wat houd het in?

Lees meer