Welkom bij de grootste spellenwinkel
van Arnhem en omgeving

Ga direct naar de webshop
Jur de Leeuw

Star Wars Legion Toernooi oktober

8 oktober 2023 16:52

Star Wars Legion is een miniature wargame die zich afspeelt in het Star Wars universum. Sinds een aantal maanden is deze fascinerende game ook naar Spelkwartier Arnhem gekomen.  

Sinds kort is er een Star Wars Legion community gevormd rond Spelkwartier. Sinds dien organiseren wij evenementen hier voor het spel. Ook afgelopen zaterdag 07-10 was er weer een toernooitje hier. In deze blog gaan we een kijkje nemen naar wat van de lijsten die er in het toernooi gespeeld werden, als je je afvraagt wat Star Wars Legion precies is, dan is er nog een algemene Star Wars Legion blog te vinden op onze website. 


Het toernooi van 7 oktober:

Er deden twaalf mensen mee aan het toernooi, dus waren er ook twaalf verschillende lijsten: 3 Empire, 3 GAR, 2 CIS, 2 Shadow Collective en 2 rebel. Het toernooi bestond uit 3 rondes van 2,5 uur lang. Ook zagen we de nieuwe Wookie Battleforce van GAR en de Experimental Droids van de CIS in play. Het was erg gezellig en we hebben vooral erg veel lol gehad, waar het uiteindelijk natuurlijk om gaat. Het zijn wat meer casual toernooitjes, maar ik wil in deze blog alsnog even kort kijken naar de top drie lijsten van dit toernooitje en naar de twee lijsten van de nieuwe Battleforces. 


De top drie:

#1 "If you can’t beat em join em!!" Empire:

Kevin Jones
Als je bekend bent met Legion voel je het misschien al aankomen als je de naam van deze lijst ziet.. Het is een Blizzard Force Lijst. Blizzard Force lijsten zijn vrijwel altijd in de top van toernooien te vinden en ook deze Blizzard Force lijst houdt zich daaraan. Met een bid van 14 punten garandeer je vrijwel dat er met jouw deck gespeeld wordt, wat deze lijst uiteraard wilt. Bombing Run en Breakthrough met 4 speeders is erg sterk en Darth Vader is objectief gezien het beste karakter op Hostage Exchange. Het is geen verassing dat deze lijst op nummer 1 is belandt. 


#2 "Yoda/Ani" GAR:

Bart van Eeuwijk
Op plek twee hebben we een Yoda & Anakin GAR lijst. Volgens Bart vond hij het zo erg om tegen deze lijst te spelen dat hij hem zelf maar ging spelen. Dit is eigenlijk gewoon een Anakin fortress lijst met Yoda daar aan toegevoegd, die de fortress alleen maar versterkt. Anakin en Yoda zijn de sterkste commanders in de GAR factie, dus een combinatie van beide zal vast succes garanderen. Met de drie ARC trooper Strike Teams die kunnen schieten op range 5 outrange je vrijwel elke andere lijst, waardoor je je tegenstander kan forceren om dichter naar jou toe te bewegen. Echter is dichtbij deze lijst komen ook erg gevaarlijk. Niet alleen zijn Yoda en Anakin op zichzelf erg sterke karakters, maar Yoda kan zijn guidance ook gebruiken om Anakin een standby te geven of om Anakin te laten bewegen, waardoor zijn relentless geactiveerd wordt. Je kan er dus met Yoda voor zorgen dat Anakin twee keer per beurt aan kan vallen, wat erg sterk is. 


#3 "Please don't shoot my named characters" GAR:

Jur de Leeuw
Dit is mijn eigen lijst. Het is een Anakin fortress met de 501st Battleforce. Met Anakin die per beurt drie dodge tokens en twee surge tokens kan genereren en een Clone Commander die nog meer surge tokens kan uitdelen zorg je ervoor dat deze lijst moeilijk weg te schieten is. Met twee volle ARC Trooper Units, drie Phase II Clone Trooper Units met allen een Z-6 en een BARC Speeder met een RPS heeft deze lijst veel vuurkracht om de tegenstander weg te schieten. Ik heb gemerkt dat een tegenstander vrij snel weg wordt geschoten wanneer hij in Range 2-3 komt van deze lijst. Range 2 is nog heftiger aangezien de ARCs dan met een nog grotere dice pool schieten en Anakin in Range is voor zijn Saber Throw. Anakin blijft één van de beste karakters binnen de factie, ik heb vele games gespeeld waarin Anakin mij de winst heeft gegeven waar ik dacht dat mijn verlies zeker was.


De nieuw Battleforce lijsten:

#5 "Wookie Defenders Battle Force": 

Jeroen
Één van de nieuwe Battleforces die naar Legion is gekomen afgelopen maand is de Wookiee Defenders Battleforce. Deze Battleforce zorgt er voor dat je een volledig leger aan Wookiees kan spelen, wat ontzettend gaaf is! Één van de speciale regels van de Battleforce is dat een Wookiee Trooper Unit een gratis speed-1 move mag maken de eerste keer in een ronde dat deze een mini verliest. Met een goeie melee lijst is het erg intimiderend dat elke keer als je een Wookiee weg schiet ze dichter bij je komen. Ook is de Fluttercraft aangepast in deze Battleforce,. Hij heeft namelijk "Attack Run" gekregen, wat er eigenlijk voor zorgt dat je elke keer als je de Fluttercraft activeert mag kiezen of zijn maximale snelheid mag bepalen. Dit kan een erg goeie combi zijn met de Gnasp Bombardier. Deze lijst van Jeroen is op de vijfde plek geëindigd van dit toernooi, wat hoger was dan ik zelf verwacht had. Het lijkt me erg leuk om deze Battleforce vaker tegen te komen op de tafel.


#6 "Jur's Metabreakers" Experimental Droids:

Sam Zwarts
Zolang ik al Legion speel met Sam zeg ik tegen Sam dat BX's met Snipers en Shields erg sterk zijn, vandaar de naam van de lijst. Deze Battleforce maakt de BX's nog sterker. Deze Battleforce geeft je commander namelijk drie tokens per beurt die units in Range 1-3 van hem kunnen spenderen voor speciale acties, waaronder een zwarte en witte dobbelsteen toevoegen aan je attackpool. Dit zorgt er dus van dat de BX's op Range 5 kunnen schieten met 2 rood, een zwart en een wit en op Range 1-3 met maar liefst 9 wit, 1 zwart en 2 rood. Naar ervaring schieten de BX's, die vrijwel altijd een aim token tot hun beschikking hebben van Kalani, alles weg wat in LOS en Range komt. Ook kan je met één van die speciale acties je move-speed verhogen, wat erg goed kan zijn voor objective play. De nieuwe Magna's zijn helaas wat minder sterk dan de normale Magna's van de CIS, maar zijn noodzakelijk voor de counter tegen Armour en Melee.
Deel dit blogs artikel, kies je platform!

Over de ambassadeur

Jur de Leeuw | community

Hi ik ben Jur! De Star Wars producten bij Spelkwartier zijn mijn schuld :D

De winkel in 2023

Geschreven door Richard Janssen

er gaat wat veranderen..

Lees meer

Lorcana, wat was en gaat komen.

Geschreven door Tom Voskuilen

Een kort persoonlijk overzicht en vooruitblik. Met mijn ervaring en verwachting voor de Lorcana TCG.

Lees meer

De eerste stapjes naar #oosterspel

Geschreven door Richard Janssen

Al een tijd lopen wij met een idee om een beurs te organiseren in het Oosten.

Lees meer