Welkom bij de grootste spellenwinkel
van Arnhem en omgeving

Ga direct naar de webshop
Jur de Leeuw

Star Wars Legion bij Spelkwartier

11 januari 2024 21:44

Sinds juni vorig jaar zijn wij actief betrokken bij Star Wars Legion. In deze blog werpen we een blik op het jaar 2023 en kijken we vooruit naar wat het komende jaar voor ons in petto heeft bij Spelkwartier.

Zoals eerder vermeld, zijn we sinds midden 2023 actief betrokken bij Star Wars Legion. Persoonlijk ben ik een grote fan van het spel, en dat is natuurlijk de reden waarom we er op dit moment zo intensief mee bezig zijn.

Clone Troopers

Legion in 2023:


In 2023 hebben we drie toernooien georganiseerd en één Organized Play-evenement. We hebben enthousiaste reacties ontvangen, wat me enorm verheugt. Het valt me op dat mensen voornamelijk naar onze evenementen komen om plezier te hebben. Ze willen hun nieuwe legers testen of experimenteren met strategieën die ze normaal gesproken niet zouden gebruiken in de competitieve scene. Plezier staat voor ons altijd centraal, en het doet me goed dat dit ook zo overkomt op de deelnemers.

Team Spelkwartier

Daarnaast was Spelkwartier aanwezig bij de Nederlandse World Qualifier in Amsterdam afgelopen november. Hoewel we niet in de top zijn geëindigd, was het toch een fantastische ervaring om erbij te zijn. De sfeer was gezellig, en ik heb gemerkt dat de Star Wars Legion-community een zeer positieve sfeer uitstraalt.

Battle Droids

De Arnhem Community:


Door alle activiteiten rond Legion is er natuurlijk een hechte community ontstaan in Arnhem, bestaande uit ongeveer twintig leden. Bijna elke week wordt er hier Legion gespeeld, waar ik uiteraard altijd aan deelneem. Het frequente spelen van het spel draagt alleen maar bij aan het enthousiasme rondom deze hobby. Niemand wil immers een groot spel aanschaffen zonder de mogelijkheid om het regelmatig te spelen.


In 2024 gaan we bovendien van start met een Legion-campagne, waar ongeveer 10 mensen aan deelnemen. Deze campagne is gezamenlijk ontworpen door Jona en mijzelf. Ik heb zelfs een volledig regelboek samengesteld met behulp van Indesign. Hiermee hopen we meer impact aan al onze games te geven. Kortom, de Legion-community in Arnhem kan zich in 2024 verheugen op tal van activiteiten.


Black Sun

Legion in 2024:


In 2024 staan er bij Spelkwartier zeker nog veel meer activiteiten op de planning. We hebben al een aantal Legion-evenementen gepland, met als eerste de toernooien op 27 januari en 9 maart. Deze toernooien zullen standaard 800 punten zijn. Op 10 februari organiseren we samen met Asmodee Nederland een Star Wars Demodag, waar demo's worden gegeven van Star Wars Unlimited, Star Wars Shatterpoint EN Star Wars Legion. We nodigen je dus van harte uit om een kijkje te komen nemen.


Natuurlijk staan er nog veel meer prachtige evenementen op de agenda voor 2024. We streven ernaar om elke maand een evenement te organiseren. We hopen dat er in 2024 meer Organized Play-kits voor Legion zullen verschijnen, waarvoor wij dan evenementen kunnen organiseren. Daarnaast overwegen we een teamtoernooi, als daar genoeg animo voor is.


Kortom, 2024 belooft een buitengewoon mooi jaar te worden voor Legion. Er komen tal van nieuwe producten uit die je natuurlijk bij ons kunt pre-orderen. We kijken ernaar uit om jullie te verwelkomen bij onze evenementen.


bekijk onze agenda voor al onze evenementen.


Tot dan!Deel dit blogs artikel, kies je platform!

Over de ambassadeur

Jur de Leeuw | community

Hi ik ben Jur! De Star Wars producten bij Spelkwartier zijn mijn schuld :D

Spelletjes Tijd (casual Play)

Geschreven door Richard Janssen

meer is beter, Spelletjes Tijd (casual Play) wat houd het in?

Lees meer

Blood on the Clocktower

Geschreven door James Bamfield

De volgende tekst is in het Engels omdat het hier gaat over een spel waarbij de voertaal Engels is. 

Lees meer

Gravitrax Knikkerbaan

Geschreven door Richard Janssen

Hoort het nu wel of niet bij ons :-)

Lees meer