Welkom bij de grootste spellenwinkel
van Arnhem en omgeving

Ga direct naar de webshop
Jur de Leeuw

Star Wars Legion

24 augustus 2023 14:09

Als je van Star Wars en miniaturen houdt dan is Star Wars Legion het spel voor jou! Speel met je favoriete karakters uit het Star Wars universum en creëer je eigen onvergetelijke verhalen!

Star Wars Legion is de miniature wargame van Star Wars. Breng het Star Wars universum naar jouw tafel met de prachtige modellen van Legion en neem controle over een leger van één van de bekende facties van Star Wars en vecht het uit tegen je tegenspeler. Momenteel zijn er 5 facties om te spelen in Legion: de Rebellion, de Empire, de Republic, de CIS en de Shadow Collective. Alle facties spelen net wat anders en hebben allemaal hun eigen speelwijze. 

star-wars-legion-play1 (2).jpg 689.96 KB
Legion is uitgebracht in maart 2018 door Fantasy Flight Games en is sinds dien erg populair geworden. Er wordt zelfs elk jaar een wereld toernooi gehouden. Belangrijker nog, er is dus een community voor Star Wars Legion en wij willen die community nu ook gaan een plek geven voor de omgeving Arnhem. Niet alleen door het organiseren van toernooitjes, maar ook door casual play te stimuleren door evenementjes te organiseren en een plek te zijn waar je op zondagmiddag lekker een potje Legion kan spelen. Om te beginnen organiseren wij de volgende twee evenementen:

De regels van Legion zijn over het algemeen erg gestroomlijnd en vrij makkelijk te begrijpen voor nieuwe spelers. Om geïnteresseerde mensen een handje te helpen organiseren wij 15-07 een Star Wars Legion: Demo-dag. Hiervoor kun je je online aanmelden via onze website, ook kan je bij ons langskomen in de winkel. Vind je Star Wars nou erg leuk, kom hier dan vooral naartoe om even een kijkje te nemen.

Voor de wat meer ervaren speler organiseren wij ook ons eerste Star Wars Legion: Toernooi op zaterdag 05-08. Ook hiervoor kun je je online aanmelden, voor het toernooi zijn een beperkt aantal plekken aanwezig. Meer informatie over het toernooi vind je in onze agenda. Dit eerste toernooi houden we nog op een kleine schaal, aangezien wij nog niet weten wat de animo voor dit soort evenementen is in onze omgeving.

Misschien zie ik je bij één van deze evenementen! 

May the force be with you!

Deel dit blogs artikel, kies je platform!

Over de ambassadeur

Jur de Leeuw | community

Hi ik ben Jur! De Star Wars producten bij Spelkwartier zijn mijn schuld :D

Lorcana, een introductie

Geschreven door Tom Voskuilen

Een introductie over hoe de Trading Card Game Lorcana werkt.

Lees meer

LOTR Treebeard Toernooi

Geschreven door Richard Janssen

Het was een mega spannend Treebeard toernooi afgelopen zaterdag.

Lees meer

Dungeons & Dragons, Backstories

Geschreven door Tom Voskuilen

Inspiratie en tips voor een diepgaander karakter

Lees meer