Welkom bij de grootste spellenwinkel
van Arnhem en omgeving

Ga direct naar de webshop
Wolter Schaap

Villagers

8 februari 2024 15:58

Na verschillende malen het opgezet te hebben en weer afgebroken omdat we afgeleid werden door gezellige klanten was het vandaag rustig genoeg om met de stagiair en het andere personeel Villagers van White Goblin Games uit te proberen. 

Elke speler begint met een Oprichter en probeert het beste dorp te bouwen. Tijdens de eerste helft van de beurt worden de dorpeling uitgezocht die in de 2e helft gespeeld worden. Sommige dorpelingen zorgen ervoor dat je volgende beurten meer mag uitzoeken , sommige zorgen ervoor dat je meer mag spelen en sommige zijn veel punten/geld waard (en het dorp met de meeste punten wint natuurlijk)

De dorpelingen die het meeste punten opleveren zijn het lastigst neer te leggen omdat zij andere dorpelingen nodig hebben voor hun productieketen of geld moeten betalen aan een andere dorpeling. 

Villagers is een Draft / Combo spel met een goede combinatie van tactische keuzes en een beetje geluk hebben met welke dorpelingen tevoorschijn komen.

Algemeen cijfer van mij : 75/100 , Dus zeker een spel dat ik wel vaker wil spelen!

 

Ik ben benieuwd of de volgende keer dat we een nieuw spel opzetten er ook weer zo vaak onderbrekingen zullen zijn… (drukke dagen zijn ook welkom hoor, volgende op de lijst is het witte kasteel...)

Deel dit blogs artikel, kies je platform!

Over de ambassadeur

Wolter Schaap | community

Hallo, ik ben Wolter

2022 is voorbij gevlogen

Geschreven door Richard Janssen

Weer een jaar bijna voorbij, de laatste maand staat voor de deur.

Lees meer

Star Wars Legion

Geschreven door Jur de Leeuw

Als je van Star Wars en miniaturen houdt dan is Star Wars Legion het spel voor jou! Speel met je favoriete karakters uit het Star Wars universum en creëer je eigen onvergetelijke verhalen!

Lees meer

De prachtige miniatuur hobby Deel 1: Bouwen & Verven

Geschreven door Jur de Leeuw

De hobby van miniatuur wargaming biedt een schat aan prachtige ervaringen. Het stimuleert creativiteit en tactisch denken en brengt hopelijk een boel plezier met zich mee. 

Lees meer