Welkom bij de grootste spellenwinkel
van Arnhem en omgeving

Ga direct naar de webshop
Wolter Schaap

Villagers

8 februari 2024 15:58

Na verschillende malen het opgezet te hebben en weer afgebroken omdat we afgeleid werden door gezellige klanten was het vandaag rustig genoeg om met de stagiair en het andere personeel Villagers van White Goblin Games uit te proberen. 

Elke speler begint met een Oprichter en probeert het beste dorp te bouwen. Tijdens de eerste helft van de beurt worden de dorpeling uitgezocht die in de 2e helft gespeeld worden. Sommige dorpelingen zorgen ervoor dat je volgende beurten meer mag uitzoeken , sommige zorgen ervoor dat je meer mag spelen en sommige zijn veel punten/geld waard (en het dorp met de meeste punten wint natuurlijk)

De dorpelingen die het meeste punten opleveren zijn het lastigst neer te leggen omdat zij andere dorpelingen nodig hebben voor hun productieketen of geld moeten betalen aan een andere dorpeling. 

Villagers is een Draft / Combo spel met een goede combinatie van tactische keuzes en een beetje geluk hebben met welke dorpelingen tevoorschijn komen.

Algemeen cijfer van mij : 75/100 , Dus zeker een spel dat ik wel vaker wil spelen!

 

Ik ben benieuwd of de volgende keer dat we een nieuw spel opzetten er ook weer zo vaak onderbrekingen zullen zijn… (drukke dagen zijn ook welkom hoor, volgende op de lijst is het witte kasteel...)

Deel dit blogs artikel, kies je platform!

Over de ambassadeur

Wolter Schaap | community

Hallo, ik ben Wolter

Pokémon: Het Nieuwe Tijdperk

Geschreven door Richard Janssen

We zijn aangekomen in een nieuw tijdperk; zowel voor Pokémon zelf als voor Pokémon in onze winkel. Spelkwartier gaat binnenkort zijn eerste Pokémon Pre-Release toernooi organiseren.

Lees meer

Whatsapp

Geschreven door Richard Janssen

Wij gebruiken in WhatsApp de community functie. hier kun je met elkaar communiceren en op de hoogte blijven van alle nieuws in onze winkel!  

Lees meer

Lorcana, een introductie

Geschreven door Tom Voskuilen

Een introductie over hoe de Trading Card Game Lorcana werkt.

Lees meer