Welkom bij de grootste spellenwinkel
van Arnhem en omgeving

Ga direct naar de webshop
Wolter Schaap

Deel 1: Wolters Top 100 (100-91)

9 maart 2024 14:51

We hebben in onze speelkelder een hoop demo-spellen staan. Nu heeft een van onze medewerkers daar eens een lijst van opgesteld en naar aanleiding daarvan kwam het idee om een top 100 te maken. Mijn top 100 heeft voornamelijk zijn inspiratie van de spellen op deze lijst en er zullen zeker een paar spellen in missen (work in progress). Maar hier volgen de nummers 100 -90: Dit zijn allemaal spellen die ik graag speel en meestal een cijfer tussen de 6.5 en 7 krijgen.

Nummer 100:  Cascadia

Cascadia is mooi vormgegeven , en een leuke draft/tegel-legger. Vooral dat de verschillende dieren op verschillende manieren punten genereren en dat je ook nog punten krijgt voor het bouwen van verschillende leefgebieden zorgt ervoor dat het “puzzel” element best wel uitdagend is. 

Nummer 99 : Celestia

Lekker makkelijk uit te leggen , gokken op hoever je medespelers kunnen komen met een paar kaarten om je uit de moeilijkheden te redden of moeilijkheden voor je tegenstanders te creëeren. Het ‘push your luck’ element zorgt ervoor dat het spannend blijft. 

Nummer 98: Regenwormen

Regenwormen is ondertussen echt een klassieker voor mensen die van dobbelen houden en net iets meer speler interactie willen hebben dan het ouderwetse Yahtzee. 

Nummer 97: Blast

Blast is een 2 persoons spel waar je met kaarten planeten probeert de veroveren . Dit is vooral een spel waar je wilt proberen je goede kaarten op het juiste moment wilt inzetten om je tegenstander net te verslaan en je specials af te laten gaan. 

Nummer 96: Qawale

Een 2-persoons spel uit de Gigamic reeks . Dus heel weinig regels en goed nadenken. Dit is een variant op Awele maar dan gekruist met 4 op een rij. Zeker een aanrader.

Nummer 95: Pylos

Ook een 2-persoons spel uit de Gigamic reeks, maar hier is het stapelen geblazen. Heeft een beetje boter, kaas en eieren gevoel , maar dan groter , drie dimensionaal , en wel leuk.

 Nummer 94: Slynx

Speel als eerste je hand leeg om geen strafpunten te krijgen. Elke gespeelde kaart is 1 punt , elke kaart in je hand een strafpunt. Je kunt hierbij je tegenstander goed pesten als je de juiste combinaties weet te verzamelen. Vooral leuk met zijn 4-en , maar speel wel tegen mensen die het niet erg vinden om gepest te worden.

Nummer 93: Powerline

Een leuk dobbelspel waar je je serie dobbelstenen gebruikt om de lijnen te bouwen. Ik hou wel van simpele regels en een beetje ‘push your luck’ .

Nummer 92:  Titan

Een van de spellen die eigenlijk veel te lang duren voor wat het is , en waar het lastig is om iemand in te halen die voor staat. Meer jeugdsentiment dan dat het zo`n goed spel is , maar ik zal geen nee zeggen als ik de tijd ervoor heb.

Nummer 91: Khora

Leuke Empire Builder waar de lange termijn planning wat belangrijker is. Dit is wel een spel waar je bij moet nadenken en niet zo geschikt is voor mensen met analysis paralysis.

Deel dit blogs artikel, kies je platform!

Over de ambassadeur

Wolter Schaap | community

Hallo, ik ben Wolter

Star Wars Legion

Geschreven door Jur de Leeuw

Als je van Star Wars en miniaturen houdt dan is Star Wars Legion het spel voor jou! Speel met je favoriete karakters uit het Star Wars universum en creëer je eigen onvergetelijke verhalen!

Lees meer

De winkel in 2023

Geschreven door Richard Janssen

er gaat wat veranderen..

Lees meer

Whatsapp

Geschreven door Richard Janssen

Wij gebruiken in WhatsApp de community functie. hier kun je met elkaar communiceren en op de hoogte blijven van alle nieuws in onze winkel!  

Lees meer